Groepenkast vervangen
of aanpassen

Groepenkast

Is jouw groepenkast aan vervanging toe? Dan ben je bij Donck Elektro aan het juiste adres.
Wij vervangen zo’n 20 groepenkasten per maand dus wij weten waar we over praten.

Veiligheid staat altijd voorop dus is het heel belangrijk dat jouw groepenkast aan de huidige eisen voldoet. Onze monteurs zijn opgeleid en uiteraard op de hoogte van die laatste eisen dus kun jij met een gerust hart de gehele installatie aan ons overlaten.

Waarom Donck Electro?

Z

Wij werken alleen met vakbekwame gecertificeerde elektriciens.

Z

Snel een heldere en gedetailleerde offerte, uiteraard vrijblijvend.

Z

Geen verborgen kosten of andere nare verrassingen.

Z

Eerlijke fijne service – voor en nazorg maken het verschil.

Z

5 jaar garantie op materiaal en installatie.

Wanneer vervangen of aanpassen?

Ouderdom van de huidige groepenkast
 • De normen voor een groepenkast waren vroeg anders dan tegenwoordig. Dit kan betekenen dat de verouderde groepenkast niet veilig genoeg meer is. Sinds 1975 is het verplicht om een aardlekschakelaar in de groepenkast te hebben. Hierdoor zijn woningbranden veroorzaakt door kortsluiting enorm gedaald. De groepenkast vervangen vanwege ouderdom zorgt er dus voor dat de veiligheid gewaarborgd blijft.
  Ontbreken van aardlek of hoofdschakelaar

  Een hoofdschakelaar is verplicht in woningen waarvan de bouwvergunning na 1 september 2005 is afgegeven. Ook moet een installatie voorzien zijn van minimaal 2 aardlekschakelaars. In veel woningen is dit niet het geval of de aardlekschakelaar is van een heel oud type waardoor die niet meer goed werkt in de huidige installaties. Dit heeft grote gevolgen voor de veiligheid. Donck Elektro kan dit voor je nakijken via de gratis groepenkastcheck op deze site. 

   

  Wist jij dat 57% van alle woningbranden het gevolg zijn van kortsluiting?

  Aanschaf inductiekookplaat
  • Uw groepenkast vervangen of uitbreiden is ook nodig wanneer u een inductiekookplaat kookplaat heeft aangeschaft. Voor een kookplaat met een vermogen onder de 7600 watt heeft u een fornuisgroep nodig. Vaak heb je bij een kookplaat met een vermogen boven de 7600 watt een 3-fase fornuisgroep nodig in een 3-fase groepenkast. Een kookplaat met zoveel vermogen valt namelijk onder de term krachtstroom. 
  Aanschaf andere grootverbruikers

  Denk hierbij aan een jacuzzi, sauna, laadpaal of warmtepomp. Deze apparaten stellen meer eisen aan de electriciteit. Soms is een gewone aansluiting dan niet genoeg maar moet er uitgebreid worden naar krachtstroom.

  Nieuwe keukenapparatuur

  ij de aanschaf van een nieuwe keuken is het aan te raden om de kwaliteit van de bestaande groepenkast te controleren.


  -Is de bestaande groepenkast inmiddels sterk verouderd?

  -Is deze voorzien van aardlekschakelaars? 

  -Is er nog wel ruimte genoeg voor het plaatsen van extra modules, zoals een fornuisgroep of extra losse groepen? 

  Indien dit niet het geval is dan is het vervangen van de groepenkast noodzakelijk en een goede en veilige investering. Als je in je nieuwe keuken meer apparatuur aansluit, zoals een quooker, stoomoven of inductie dan is er ook krachtstroom nodig.

  Donck elektro is gespecialiseerd in deze aanpassingen en kan jou daarover volledig adviseren. Wij zullen jou dan precies vertellen hoe en waar je dit kunt aanvragen bij de netbeheerder.

  (draai) stoppenkast vervangen

  In veel oude huizen wordt er nog gebruik gemaakt van de stoppenkast. Een stoppenkast bestaat voornamelijk uit zekeringen. Zekeringen worden ook wel stoppen genoemd. Een groot verschil tussen een stoppenkast en een groepenkast is namelijk de veiligheid. De groepenkast is veel veiliger dan een stoppenkast waardoor de kans op brand door kortsluiting kleiner is.

  Wist je trouwens dat de ronde witte draai stoppen na meer dan circa 30 jaar
  hun beste tijd hebben gehad? In het slechtste geval kunnen deze brand veroorzaken (brand door kortsluiting).

  Modernisering van de woning

  Een groepenkast uitbreiden of wellicht in zijn geheel vervangen is in een aantal gevallen nodig. Meestal gebeurt dit bij de modernisering van een oude woning of bij een ingrijpende verbouwing. De groepenkast in uw meterkast is het hart van uw elektrotechnische installatie en die moet gewoon aan alle eisen voldoen. 

  Vroeger waren er veel minder groepen nodig in een woning omdat men veel minder elektra gebruikte dan tegenwoordig. In de huidige tijd en zeker na het moderniseren van de woning verbruikt men veel meer stroom. Donck Elektro komt graag en geheel vrijblijvend bij jou langs om dit te beoordelen zodat jij er zeker van bent dat de boel veilig is.

  Aanschaf Zonnepanelen

  Wanneer u zonnepanelen aanschaft kan het zijn dat uw huidige groepenkast uitgebreid of zelfs vervangen moet worden. Meestal volstaat een uitbreiding door het toevoegen van een aardlekautomaat. Mocht er in de groepenkast geen ruimte meer zijn dan kan dat vaak ook in een mini-verdeler naast de groepenkast. Helaas zien wij nog veel te vaak dat dat niet goed en volgens de norm gebeurd. Zonnepanelen plaatsen en groepenkast aanpassingen zijn toch echt twee verschillende dingen. Donck elektro kan dit voor u nakijken zodat u zeker weet dat het veilig is.

  Overstap van 1 fase naar 3 fase (krachtstroom
  • Wanneer apparatuur een vermogen van meer dan 8000 watt heeft wordt er gesproken van krachtstroom. Deze apparaten hebben een hogere spanning nodig dan de standaard 230 volt, namelijk 400 volt. Voorbeelden van apparaten die krachtstroom gebruiken zijn een warmtepomp, jacuzzi, sauna maar ook de wat grotere inductie kookplaten. In de meeste woningen is geen rekening gehouden met het gebruik van krachtstroom. Deze zijn voorzien van 1-fase aansluiting. Voor gebruik van krachtstroom moet de groepenkast vervangen worden door een 3-fase aansluiting.
  Extra stopcontacten plaatsen

  Denk hierbij aan grotere inductiekookplaten of een keramische kookplaat. Maar ook een jacuzzi, sauna, laadpaal of warmtepomp stellen meer eisen aan de electriciteit. Soms is een gewone aansluiting dan niet genoeg maar moet er uitgebreid worden naar krachtstroom.

  Groepenkast check Donck Elektro

  Zeker weten dat jouw groepenkast veilig is?

  Stuur ons een foto van jouw groepenkast.

  Wij beoordelen aan de hand van de foto hoe veilig jouw groepenkast is en of deze nog aan de norm voldoet.

  Ontvang dezelfde dag nog advies van onze experts om jouw groepenkast veiliger te maken.

  Heb je advies of een monteur nodig voor het vervangen van jouw groepenkast?
  Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de beste oplossing!

  Donck Elektro wordt gewaardeerd met 5 sterren gebaseerd op 96 Google reviews!

  Virginia Callegari
  Virginia Callegari
  1. Juli, 2022.
  We have had an excellent experience contracting Elektro Donck for replacing the group cabinet. We are very grateful for having found Martijn to do this job. He is honest, efficient and reliable, he gives good advice and a clear quotation with a good price. We recommend his services 100% and will certainly call him back for future work.
  Alex
  Alex
  27. Juni, 2022.
  We are very happy to have chosen Donck Elektro for our whole electricity overhaul, including the fuse box, all electric cables/wiring, sockets, solar connection, intercom system and network. We experienced Martijn as a great professional technician: focused & effective, on spot, proactive, always thinking along, solution-driven, client-oriented, trustable & reliable, easy going, knowledgeable, friendly & personal, and with an eye for the detail – not only practically but also aesthetically. He's very resourceful and took every challenge along the way as a new interesting task that needs to be solved. Last but not least he was giving us clear instructions on how to handle the whole electric installation and the fuse box, making sure that we are safe and all set. We can highly recommend this fantastic service – you’ll be in good hands!
  D. Tesselaar
  D. Tesselaar
  27. Juni, 2022.
  Snel ter plekke, behulpzaam en vakkundig. Aanrader!
  Aart dB
  Aart dB
  25. Juni, 2022.
  Via de website contact gezocht met het bedrijf. Binnen twee uur een reactie. Ik was verrast. Diverse bedrijven benaderd in Mijdrecht. Niemand reageerde. Donck reageerde wel en binnen een week de klus naar tevredenheid geklaard. Een aanrader!
  Hans Cornelisse
  Hans Cornelisse
  20. Juni, 2022.
  Renovatie/vervangen complete groepen kast.
  Wouter Zaal
  Wouter Zaal
  17. Juni, 2022.
  Eerlijk advies en top service!
  Joyce gr
  Joyce gr
  16. Juni, 2022.
  Vanochtend geappt en vanmiddag stond Martijn netjes optijd voor de deur. Deurbel transformator vervangen naar 24v voor de ring deurbel.
  Karen Segal
  Karen Segal
  10. Juni, 2022.
  Donk electro was bijzonder behulpzaam met het vinden van een passende oplossingen voor onze meterkast aanpassingen. Er werd meteen gereageerd op ons verzoek en we hebben snel een afspraak kunnen maken. Het werk werd keurig en schoon opgeleverd. De instructies die wij kregen voor de meterkast werden duidelijk gecommuniceerd.
  hans bayle
  hans bayle
  10. Juni, 2022.
  Prima service, denkt mee bij lastige obstakels. Past zich makkelijk aan bij wijzigende situaties.

  Kennismaken?

  Ja graag!!

  Het beste resultaat begint bij een vrijblijvende en fijne kennismaking, goed overleg en een heldere prijsopgave. Wij komen graag langs om je wensen met je door te spreken.
  Bel of mail ons gerust.

  Onze gegevens

  Donck Elektro
  techniek

  Postadres

  Roerdomp 15
  3641 TG Mijdrecht

  Werkplaats

  Communicatieweg 9D
  3641 SG Mijdrecht

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Open chat
  1
  Hoi, hoe kunnen wij jou verder helpen?